The Witcher (Sæson 1)

Den Netfllix producerede serie The Witcher, fik premiere i USA og Danmark d. 20. December 2019. Serien bygger på bøgerne af den polske forfatter Andrzej Sapkowski, med samme titel.

Historien bygger op omkring den ensomme monsterjæger Geralt, som prøver at finde sin egen plads i verdenen. En verden som ikke helt er som vi kender den, men bliver omtalt som et kontinent bestående af “The Northern & Eastern Realms”, “The Nilfgaardian Empire” og “The Far North”. 

Hovedpersonen Geralt er en Witcher, som er en mutant, der er specialiseret i at dræbe monstre for penge. Kontinentet er præget af uro, da “Nilfgaard” er i gang med at erobre og udbygge deres territorium. Efter at Nilfgaard har erobret kongeriget Cintra, bliver prinsessen Cirilla sendt på flugt, jagtet af lederen af Nilfgaards hær, Cahir.

Geralt og Cirilla er bundet sammen af skæbnen, fra før Cirilla blev født. Igennem sæson 1 følger vi dem, imens vi venter på at skæbnen leder dem sammen. 

Fra bog og computer spil, til Netflix serie

The Witcher skulle være Netflix modtræk til HBO’s Game Of Thrones. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at denne satsning ikke er i nærheden af GOT. Alligevel har serien og historien en del fans rundt om i verden. Udover bøgerne, så har den polske spil producent CD Projekt Red, produceret en spil serie, som pt. indeholder 3 spil. Det er et single player rollespil, som udkom første gang i 2007. Dengang var der ingen som kendte spillet, men i 2015 udgiver de det 3. spil, “The Witcher 3: The Wild Hunt”, som vinder flere priser som årets spil. Samlet set har spilserien solgt 40 millioner eksemplarer. Hvilket er ret godt gået for et single-player spil som dette.

Så selvom The Witcher har været total ubekendt for mig, så har historien mange fans rundt omkring i verden. 
Amazon meddelte i starten af januar 2020, at de var blevet fuldstændig tørlagt for eksemplarer af bøgerne, som gav ekstra lange leveringstider. Bøgerne er udkommet på dansk og skulle være ligeså populære, som den engelske udgave.

Monsterjæger med morale

Selvom historien ikke har et lige så genialt plot som Game Of Thrones, så er serien dog timerne værd, hvis man er til drager, elvere, magikere og shape shifters. Mange har  dog kritiseret den måde afsnittene springer frem og tilbage i tiden. Det kan i starten være ret svært at hitte hoved og hale i, hvor i historiens tidslinje vi befinder os. Men omkring afsnit 6 ud af de 8 i første sæson, begyndte jeg selv at få styr på kronologien. Der er også mange lange tale sekvenser, for at understøtte at Geralt virkelig kæmper med at navigere imellem at være en hardcore monsterjæger og en mand med morale. Som helt bliver han dog aldrig fremstillet og det gør egentlig noget ret godt for hans karakter.

Der går også lidt tid, inden jeg fik styr på selve historien, når nu jeg ikke før har stiftet bekendtskab med The Witcher universet. Men efter at have set alle 8 afsnit, har jeg stadig lyst til at se, hvad sæson 2 byder på. Netflix har ihvertfald proklameret, at den får præmiere i 2021.

The Witcher sæson 1
Afspil video

Serier i samme genre

Min bedømmelse: